Rock News

Basistul Justin Chancellor lucrează la material nou pentru Tool

Poate, de data asta, nu vom mai avea de așteptat mai mult de o decadă până la lansarea unui material de studio care să poarte semnătura Tool.

S-ar putea să avem norocul să primim material din partea băieților de la Tool mai repede decât ultima oară. Se pare că basistul Justin Chancellor deja lucrează la material nou, după cum relatează Heavy Consequence conform unei preluări după Bass Magazine. Artistul a mărturisit că a scris câteva riffuri interesante pentru Tool, însă a povestit că a dedicat ceva timp și celorlalte proiecte din care face parte.

„Lucrez la piese pentru un al doilea EP/album MTVoid alături de Peter Mohamed, care se află în Polonia,” spune Chancellor, completând declarația cu o promisiune că vor exista câteva contribuții cool din partea unor invitați despre care nu ne oferă detalii. Pe lângă asta, muzicianul este în discuții despre câteva idei și cu Peter Murphy (Bauhaus) și se ocupă de linii melodice de bas pentru unul dintre proiectele regizorului Jimmy Hayward.

Toate acestea sunt vești bune, mai ales dacă iei în considerare așteptarea cu care a trebuit să facem pace până am avut șansa să ascultăm cel mai recent album al americanilor, „Fear Inoculum” (2019). Între cel de-al patrulea album semnat Tool și cel apărut anul trecut au trecut treisprezece ani, însă ne consolăm cu faptul că materialul a fost de cea mai bună calitate. „Fear Inoculum” a ocupat prima poziție în clasamentul Billboard 200, ajungând printre primele cinci locuri în numeroase topuri naționale, precum cele din Marea Britanie, Italia, Noua Zeelandă, Olanda, Germania, Canada și Belgia.