Rock News

Haken le oferă fanilor o nouă melodie extrasă de pe discul „Virus”: „Invasion”

Deși apariția albumului a fost amânată cu două săptămâni, nimic nu ne oprește să ne bucurăm de cele trei piese extrase de pe el deja lansate.

Pandemia a reușit să le pună bețe-n roate multor artiști, dar important este de știut că, în majoritatea cazurilor, soluția a constat în amânări, nu în anulări. Regula asta e valabilă și în cazul englezilor de la Haken, care au fost nevoiți să modifice data de lansare a noului lor disc de studio, „Virus”. Aceasta era stabilită pentru 5 iunie, însă aterialul  va apărea câteva zile mai târziu, pe data de 19 a aceleiași luni, din cauza unor evenimente independente de trupă.

Pentru a ne păstra fidelitatea, ne anunță Metal Injection, Haken au revenit cu o piesă care pare inspirată direct din situația globală curentă, „Invasion”. Acest al treilea single extras de pe noul album pus la cale de artiști abordează teme dificile precum depresia, anxietatea și suicidul. „Ne-am gândit că discuția despre un virus al minții se lega bine de temele psihologice abordate pe discul Vector și era utilă pentru dezvoltarea personajului protagonistului maniacal al (n.r. albumului) Virus” au scris băieții într-o postare de pe Facebook-ul oficial al trupei.

După cum te-am anunțat la începutul lunii, Haken au abordat problematica abuzului domestic prin intermediul piesei „Canary Yellow”. Încă dinaintea acestei melodii, însă, am avut posibilitatea să ne bucurăm de cântecul „Prosthetic”.

Noul album conține șapte piese, dintre care una a fost împărțită în cinci fragmente:

  1. Prosthetic
  2. Invasion
  3. Carousel
  4. The Strain
  5. Canary Yellow
  6. Messiah Complex:
    1. Ivory Tower
    2. A Glutton For Punishment
    3. Marigold
    4. The Sect
    5. Ectobius Rex
  7. Only Stars

Foto: Facebook, RockFM