Rock News

Gorillaz interpretează piesa „Aries” live în emisiunea lui Jimmy Kimmel

Solistul Gorillaz, 2-D, a interpretat un duet cu unul dintre creatorii săi, Damon Albarn.

Unul dintre cele mai reușite „duete” pe care le-am auzit în ultima perioadă a ajuns la urechile noastre prin intermediul emisiunii „Jimmy Kimmel Live”, pe care prezentatorul o transmite de acasă. După cum ne atrage atenția publicația Pitchfork, Damon Albarn, creatorul proiectului muzical Gorillaz, a interpretat melodia „Aries” alături de solistul virtual al trupei, Stuart „2-D” Pot.

Trupa Gorillaz a luat naștere în 1998, fiind formată din patru membri virtuali: Stuart, Murdoc Niccals, Noodle și Russel Hobbs. Deși Albarn a colaborat cu numeroși artiști pentru a aduce proiectul la viață, în ultimii ani, numai unul a fost învestit cu un statut oficial de membru – producătorul Remi Kabaka Jr. Alături de Damon a fost, încă de la începutul drumului, artistul de animație Jamie Hewlett.

„Aries” este coloana sonoră a celui de-al treilea episod din seria pornită de Gorillaz anul ăsta, „Song Machine”. Aceasta a apărut în aprilie, fiind o colaborare cu Peter Hook (Joy Division) și Georgia Barnes. Până acum seria a ajuns la patru episoade:

  1. „Momentary Bliss” feat. slowthai și Slaves (lansat pe 31 ianuarie)
  2. „Désolé” feat.  Fatoumata Diawara (lansat pe 27 februarie)
  3. „Aries” feat. Peter Hook și Georgia (lansat pe 9 aprilie)
  4. „How Far?” feat. Tony Allen și Skepta (lansat pe 2 mai)