Rock News

Dan Sugarman (Ice Nine Kills): Despre albumul său solo și ce urmează

„Aveam nevoie să spun lucruri prin muzică pentru că nu am cuvinte pentru tot ce simt, iar muzica este singura modalitate prin care știu să fac asta,” a mărturisit artistul.

Deși Ice Nine Kills nu este singurul proiect muzical în care s-a implicat, chitaristul Dan Sugarman mărturisește că trupa sa actuală ocupă un loc de cinste în inima lui. După cum relatează publicația Alternative Press, muzicianul și-a redescoperit creativitatea alături de INK, iar acum își pune la punct planurile ulterioare lansării propriului album solo, „[ Inside/Out | Part 1 ]”.

„Am părăsit As Blood Runs Black și mă aflam într-o situație în care eram atât de traumatizat și aveam atâtea probleme în viața mea încât aveam nevoie de o eliberare prin muzică,” declară solistul, făcând referire în special la tumoarea malignă de care a suferit mama lui. Artistul și-a compus discul solo în timp ce avea grijă de ea. „Aveam nevoie să spun lucruri prin muzică pentru că nu am cuvinte pentru tot ce simt, iar muzica este singura modalitate prin care știu să fac asta”.

Sugarman nu ezită să confirme că albumul său solo este de fapt un fel de jurnal personal în care a documentat ultimele șase luni de viață ale mamei sale. „Îmi dau seama că lupta pe care am dus-o, transformată în muzică, ar putea fi un lucru pe care oamenii să îl folosească pentru a crește și a înțelege. Ice Nine Kills, pentru copiii ăștia, este ca un medicament. Vreau să pot oferi asta prin muzica pe care o creez în general”. Artistul mărturisește că activitatea de turneu, care îi permite să interacționeze cu fanii, îi oferă momente pe care ar dori să le distileze în muzică.

Având în vedere titlul discului, este destul de logic că urmează o a doua parte. Pe când primul album conține melodii scrise în mijlocul tragediei, susține Dan, cel de-al doilea va acoperi partea de după.

„[ Inside/Out | Part 1 ]”, un album ce conține șase melodii, a apărut pe piață vinerea trecută.

Foto: Instagram, Dan Sugarman,  @miguelxnatal