Rock News

Alex & The Fat Penguins lansează primul album din carieră

Formația de rock alternativ, Alex & The Fat Penguins, lansează din izolare primul lor album din cariera de 4 ani, Cardiosonic.

Acesta poate fi ascultat pe toate platformele de streaming - https://ampl.ink/2DPRK
Albumul numără 11 piese, compuse pe durata unui an și câteva luni. Fiecare piesă are o linie de inspirație aparte, fie o poveste reală, fie una imaginară din viețile membrilor trupei.

Cardiosonic este selecție dintr-un total de 20 melodii, într-un final s-a păstrat ce este mai reprezentativ pentru soundul și spiritul actual al trupei.

"Am săpat adânc în inimile noastre, iar ceea ce am găsit acolo am cuantificat prin și în muzică. La fiecare piesa compusă, ritmul cardiac a fost cel după care ne-am ales bpm-ul, uneori calm, alteori normal, dar de cele mai multe ori «apăsat» - la fel ca groove-ul inimii Alex & The Fat Penguins" - Alex Coțofan
Înregistrările pieselor au fost destul de complexe, Alex locuind în Franța; ghidul pieselor a fost înregistrat în studio-ul din Provence, iar mai apoi restul trupei a intrat în studioul lui George Nemeznic care semnează și producția albumului.

Cardiosonic este un montagne russe al corpului emoțional, de la frica de necunoscut, până la strângerea de dinți din timpul căderii și zâmbetul momentului în care știm că totul va fi bine. Unele piese au o încărcătură dramatică (Ursul, Vinul, Quantum Physics), altele sunt un portal spre meditație și relaxare (Somebody, Ploi), iar câteva dintre ele, o mână întinsă spre bucurie (Pararam).

O mare parte dintre aceste piese sunt însoțite de videoclipuri care pot fi urmărite aici - http://tiny.cc/g4p0oz

Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ fondată în 2016.
Muzica lor vorbește despre micile și marile revoluții care se petrec în stradă sau în inimile noastre. Inspirația lui Alex își are izvorul într-o gamă largă de emotii și gânduri: poate fi o experiență intimă precum pierderea unei persoane dragi, un fragment de istorie personală cum ar fi pierderile suferite de familia sa în timpul ocupației sovietice, perspectiva pozitivă a renașterii spirituale sau problemele sociale contemporane care ne afectează pe toți (nedreptatea, corupția, războiul sau pericolul distrugerii mediului înconjurător). În 2017, în timpul protestelor pentru legile justiției, Alex & The Fat Penguins au cântat live, în fața clădirii Guvernului României, piesa Just A Fool, imnul anticorupție care s-a bucurat de numeroase aprecieri din partea publicului.