Rock News

Klaus Meine, despre informațiile potrivit cărora "Wind Of Change" a fost scrisă de CIA: "Fake"

Solistul Scorpions, Klaus Meine, a negat sugestia că balada clasică a grupului „Wind Of Change” a fost scrisă de CIA, spunand ca este "fake news".

Meine și colegii săi de trupă au susținut întotdeauna că au scris „Wind Of Change” după ce au concertat in 1989 la Moscow Music Peace Festival, unde au împătit scena cu alte trupe rock, precum Bon Jovi și Motley Crue.

Teoria conform căreia „Wind Of Change” a fost creată de CIA, ca parte a propagandei din Războiul Rece a fost lansată pentru prima dată într-o nouă serie de podcasturi in opt părți, numită și ea „Wind Of Change” si care a avut premiera pe Spotify pe 11 mai.

Produs de Crooked Media și Pineapple Street Studios, podcast-ul este găzduit de jurnalistul new yorkez Patrick Radden Keefe, care a declarat că a lansat ancheta după ce a auzit o poveste de la un prieten care lucra pentru CIA: „Wind Of Change” "a fost scrisă de CIA pentru a încuraja schimbarea în întreaga Uniune Sovietică".

Intr0un nou interviu pentru emisiunea "Trunk Nation" de la SiriusXM, Klaus Meine a calificat afirmatiile drept "fake news".

Foto: Getty Images/ Guliver.