Rock News

Johnny Depp și Jeff Beck au lansat un cover după melodia „Isolation” (John Lennon)

Muzicienii au mai interpretat live melodia, însă acum ne putem bucura de varianta de studio a coverului.

Ce piesă ai zice că se potrivește cel mai bine situației globale actuale? Dacă ai menționat cumva hitul lui John Lennon, „Isolation”, să știi că nu ai fost singurul (sau singura) care s-a gândit la single-ul ăsta. După cum ne atrage atenția publicația Classic Rock, Jeff Beck  și Johnny Depp au avut aceeași idee și și-au unit forțele pentru a le oferi fanilor înregistrarea de studio a unui cover după piesa inegalabilului Lennon.

Johnny și cu mine lucrăm la material muzical împreună de ceva timp și am înregistrat piesa asta în studio anul trecut,” spune Jeff Beck într-o postare de pe pagina sa oficială de Facebook. „Nu ne așteptam să o lansăm atât de repede, dar având în vedere toate zilele grele și adevărata izolare prin care trec oamenii în vremurile astea dificile, am decis că acum ar fi momentul să vă lăsăm să o ascultați,” completează muzicianul. De asemenea, chitaristul promite că nu vom avea mult de așteptat până vom putea asculta mai mult material din partea celor doi artiști.

Aceasta a fost primul single lansat de muzicieni ca duo, însă melodia a mai fost interpretată de cei doi live anul trecut.

„Isolation” este una dintre piesele incluse pe primul disc solo oficial al lui John Lennon, intitulat „John Lennon/Plastic Ono Band”. Înregistrarea originală,  lansată în 1970, a fost realizată de Lennon alături de toboșarul Ringo Starr și basistul Klaus Voorman. De atunci, numeroși artiști au adoptat piesa pentru coveruri mai mult sau mai puțin fidele originalului - printre ei se numără Marianne Faithfull, Joe Cocker, Ann Wilson/Heart și Britt Daniel (Spoon).