Rock News

Soundgarden o da în judecată pe văduva lui Chris Cornell

Potrivit Rolling Stone, membrii Soundgarden au dat-o in judecata pe vaduva lui Chris Cornell, Vicky Cornell, acuzându-o că a folosit veniturile din concertul omagial pentru Chris Cornell din ianuarie 2019, în scopuri personale, pentru ea și familia ei.

In plângere, care a fost depusă miercuri (6 mai), membrii Soundgarden susțin că Vicky Cornell le-a a solicitat la sfârșitul anului 2018 lui Kim Thayil, Matt Cameron și Ben Shepherd să participe pro-bono la concertul „I Am The Highway: A Tribute To Chris Cornell" din 16 ianuarie 2019 din Los Angeles.

"Pentru a-i convinge pe membrii Soundgarden să accepte această solicitare, Vicky Cornell a spus că veniturile din concertul pentru Chris Cornell vor fi utilizate în scopuri caritabile", se arată în plângere.

In decembrie 2019, Vicky Cornell, văduva fostului solist Soundgarden, Chris Cornell, a dat în judecată formaţia pentru drepturi de autor pentru şapte cântece nelansate.

Ea pretinde că neplata drepturilor cuvenite fostului ei soţ "este o încercare de a nu recunoaşte înregistrări realizate de Chris Cornell înainte de a muri".

Este vorba de cele şapte melodii pe care Chris Cornell le-a inregistrat inainte de moarte pentru albumul Soundgarden, pe care il pregatea alaturi de colegi.

Chitaristul Kim Thayil declarase anterior ca exista un obstacol in lansarea albumului cu vocea lui Chris Cornell.

Foto: Getty Images/ Guliver.