Rock News

Haken au revenit cu „Canary Yellow”, o melodie despre abuzul domestic ascuns la vedere

Întreg noul album se învârte în jurul aspectelor neplăcute ale omenirii - iată cum este văzut abuzul (fizic și psihic) prin ochii muzicienilor de la Haken.

Muzicienii de la Haken au revenit cu „Canary Yellow”, cea de-a doua melodie extrasă de pe noul lor album, ne anunță publicația Prog. Piesa beneficiază de un videoclip care înfățișează o realitate utopică prin intermediul păpușilor tip „Barbie”. La începutul lunii trecute, englezii le-au oferit fanilor prima ocazie să analizeze noul material de studio, „Virus”, lansând piesa „Prosthetic”.

„Din moment ce discul Virus se vrea a fi o metaforă pentru numeroase aspecte negative ale societății, am vrut să explorăm ideea asta într-o varietate de moduri,” au mărturisit băieții. „Canary Yellow se preocupă cu suprimarea ce apare în relațiile abuzive psihic și fizic – ceva ce poate rămâne ascuns, foarte des, în spatele unei fațade aparent fericite”.

Încă de la lansarea celui de-al treilea album de studio al artiștilor, „The Mountain” (2013), întrebarea principală, spun ei, a fost „Cine e Regele Gândac?”. Având în vedere că subiectul a trezit interesul fanilor, dar și dorința membrilor Haken de a explora posibilitățile, albumele „Vector” (2018) și „Virus” detaliază povestea. Cele două discuri, însă, au roluri cu totul diferite – pe când „Vector” povestește începuturile, „Virus” ilustrează tirania și momentul de obținere a puterii.

„Virus” va apărea pe piață la data de 5 iunie și poate fi comandat în avans de aici. Acesta conține șapte piese, dintre care una a fost împărțită în cinci fragmente:

  1. Prosthetic
  2. Invasion
  3. Carousel
  4. The Strain
  5. Canary Yellow
  6. Messiah Complex:
    1. Ivory Tower
    2. A Glutton For Punishment
    3. Marigold
    4. The Sect
    5. Ectobius Rex
  1. Only Stars