Rock News

Rou Reynolds (Enter Shikari): Despre cel mai recent album și schimbări ale sistemului

Solistul Enter Shikari are opinii clar definite despre stilul de muzică abordat de trupă, dar și despre necesitatea schimbării în lume - iată ce a avut de spus pentru NME.

Într-un interviu recent acordat pentru publicația NME, solistul Enter ShikariRou Reynolds, a oferit câteva detalii despre procesul de creație pentru cel mai recent album al trupei și sursele sale de inspirație, abordând, astfel, și subiectul schimbării umanității.

„Pentru prima dată, ne-am apucat de treabă cu un obiectiv bine definit în minte,” a declarat muzicianul despre noul disc. „Acesta a fost să încercăm să creăm cel mai definitoriu album al nostru”. Artistul povestește că ideea i-a venit după ce a citit cartea „Dear Future Historians”, moment după care a fost forțat să analizeze trecutul. În ciuda unei aproape-reguli nescrise în stilul muzical progresiv ales, artistul povestește că acum se uită la cât de departe a ajuns formația.

Schimbarea este una dintre temele principale ale celui mai recent disc al trupei, „Nothing Is True & Everything Is Possible”. Despre sistemul actual, Rou are o opinie puternică – „(N.r. Sistemul economic) nu este construit pentru perioada în care trăim și pentru infrastructurile pe care le avem. Trebuie să ne dezvățăm și să căutăm (n.r. soluții) pentru a avea un sistem mai bine pregătit”.

Îngrijorarea lui Reynolds se extinde și către tendința oamenilor de a reveni la normal extrem de repede. „Uităm prea repede, iar aspectul ăsta a fost scos la suprafața de cât de prost am fost pregătiți pentru pandemie”.

Enter Shikari au revenit cu cel de-al șaselea album din cariera lor, Nothing Is True & Everything Is Possible”, vinerea trecută. După cum relatează Billboard, albumul a ajuns să ocupe cea de-a doua poziție în clasamentul britanic Official Albums Chart.

Foto: Instagram, Enter Shikari@tompullenphoto