Rock News

Roger Waters a lansat un cover după melodia „Paradise”, in memoriam John Prine

Piesa face parte din repertoriul lui Prine, un artist desăvârșit căruia Waters (și nu numai) îi va simți lipsa.

Pandemia de COVID-19 nu ocolește pe nimeni, iar virusul nu se sfiește să infecteze atât oamenii „de rând”, cât și vedete iubite. Printre victimele coronavirusului se numără și muzicianul John Prine, care a decedat marțea trecută, pe 7 aprilie, la vârsta de 73 de ani, din cauza unor complicații apărute în urma infectării sale cu noul coronavirus. Printre artiștii care îi simt lipsa se numără și Roger Waters care, conform celor de la Pitchfork, a simțit nevoia să îi dedice lui Prine un cover după o melodie din repertoriul celui din urmă, „Paradise”. Descrierea clipului este una simplă, dar plină de sentiment: „Mi-e dor de tine, frate”.

De-a lungul unei cariere începute în anii ’70, Prine a lansat optsprezece albume de studio, iar cel mai recent, „The Tree Of Forgiveness”, a ajuns la urechile fanilor în aprilie 2018. Discul a urcat pe poziția a cincea în clasamentul Billboard 200, bucurându-se de locul al doilea în alte trei topuri Billboard: Top Country Albums, Top Rock Albums și Independent Albums. În Billboard Folk Albums, albumul a ocupat prima poziție.

Cu nouă nominalizări și trei premii Grammy câștigate de-a lungul celor cincizeci de ani în care ne-a încântat cu muzica sa, John Prine ne rămâne în amintire ca artist desăvârșit. Anul ăsta, muzicianul a dobândit premiul Lifetime Achievement Award, discul său de debut fiind deja inclus în Grammy Hall Of Fame.