Rock News

Nick Mason vorbește despre începuturile Pink Floyd și Syd Barrett

„Încă îmi amintesc un review care spunea că ceea ce făceam era interesant, dar că ar trebui să scoatem «Louie Louie» din setlist. Probabil aveau dreptate,” mărturisește Mason.

Nick Mason are multe de povestit despre Pink Floyd, mai ales despre unul dintre foștii săi colegi de trupă, de pe vremea când grupul era încă la începuturi. Syd Barrett este un nume pe care foarte puțini nu îl recunosc, dar Uncut au încercat să afle povestea muzicianului chiar de la unul dintre cei prezenți în momentele importante din viața lui Barrett

Trupa a fost descoperită, spune Mason, de Peter Jenner și Andrew King – astfel începând rezidența băieților în Notting Hill, la All Saints Church Hall. „Syd scria la momentul respectiv,” spune Nick, „dar încă îmi amintesc un review care spunea că ceea ce făceam era interesant, dar că ar trebui să scoatem Louie Louie din setlist. Probabil aveau dreptate”. Ciudățeniile nu au făcut decât să crească de la momentul respectiv – către Hornsey College Of Art, apoi UFO.

Barrett deja folosea surse de inspirație externe când rezidența la All Saints a început. „Cred că Syd deja începea să folosească LSD când am ajuns să cântăm la All Saints,” continuă Mason. „Când am ajuns la UFO, lua mult mai mult. Dar nu e ceva ce poți vedea cu ochiul liber – poți vedea pe cineva fumând sau trăgând pe nas sau injectându-și – așa că nu ți-ai fi dat seama”. Alături de ei, celălalt nume mare de la UFO era The Soft Machine. Chiar și așa, Mason consideră că trupa sa a avut mai mare succes la public, tocmai datorită atitudinii mai imature.

Toboșarul nu stă nici acum pe tușă, ci își face de lucru cu propria trupă, Nick Mason's Saucerful of Secrets, un proiect dedicat materialului din zilele de început ale Pink Floyd.

Foto: Facebook, Nick Mason (Official)