Rock News

Dropkick Murphys au transmis pe social media spectacolul tradițional de Sf. Patrick

Muzicienii au postat întregul concert pe YouTube, iar solistul Al Barr a detaliat experiența unui concert fără public pentru publicația NME.

Americanii de la Dropkick Murphys, după cum dictează tradiția celtică, susțin un concert anual demențial cu ocazia sărbătorii Sfântului Patrick, chiar de ziua națională a Irlandei. Din cauza pandemiei, 2020 a fost anul în care muzicienii nu au putut continua tradiția. Cel puțin nu în formatul uzual – NME anunță că artiștii au organizat un live pe Facebook, Instagram și YouTube, care a durat în jur de două ore. Bineînțeles, întreaga înregistrare a fost încărcată pe YouTube și poate fi urmărită mai jos.

Mai mult decât atât, solistul Al Barr a decis chiar să răspundă la câteva întrebări pentru publicația menționată, mărturisind că ideea unui concert virtual s-a cristalizat în urma a numeroase rugăminți, combinate cu dorința muzicienilor de a nu întrerupe 21 de ani de tradiție.

„Numai după ce am susținut concertul, citind testimonialele și urmărind clipurile oamenilor care își pierdeau mințile în sufragerii,” mărturisește Barr, „ne-am dat seama de impact – este măgulitor și a făcut ca toată experiența asta să merite. Mă bucur că s-a legat totul așa cum s-a întâmplat”.  

Luna trecută, Dropkick Murphys au revenit cu o melodie care este foarte posibil să îi liniștească puțin pe fanii aflați în izolare la domiciliu – dacă nu piesa, măcar videoclipul. Nu este exclus ca single-ul „Smash Shit Up” să fie inclus și pe un LP planificat pentru apariție toamna asta.