Rock News

Adam Darski (Behemoth) consideră că Brent Hinds (Mastodon) este un extraterestru

Darski a discutat cu cei de la Ultimate Guitar despre colaborarea sa cu Hinds, un chitarist atât de creativ că parcă vine din altă lume.

Cu toate că solistul Adam „Nergal” Darski este cât de mulțumit se poate de cum i-a ieșit materialul „New Man New Songs Same Shit Vol.1”, lansat sub numele proiectului său mai mult sau mai puțin solo de blues, Me And That Man, muzicianul a vorbit puțin cu cei de la Ultimate Guitar și despre dificultățile întâmpinate. După spusele sale, printre cele mai dificile colaborări pe care le-a inclus pe disc a fost aceea cu prietenul său apropiat, chitaristul Brent Hinds (Mastodon).

Hinds și-a adus aportul la piesa „How Come?”, la care au contribuit și solistul Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) și chitaristul Rob Caggiano (Volbeat). „Sincer, Brent este... Îmi este prieten bun, e un chitarist extraordinar și unic. Asta a cauzat niște dificultăți,” a mărturisit Darski, menționând că Hinds este un extraterestru. După spusele sale, linia melodică propusă de Brent era de pe altă planetă. „A fost destul de dificil să îi explic unde vreau să ajung, ce vreau să aud,” a completat muzicianul. Cu toate acestea, după câteva încercări, Brent a pus punctul pe „i”.

„E greu de explicat pentru că este un spirit așa de liber. Și pe bune, lucrează fără a ține cont de reguli. E un anarhist muzical, ceea ce îl face să fie un chitarist superb, un artist superb,” a continuat Darski.

Cât despre colaborarea despre care se tot vorbește în presă între Nergal, Ihsahn (Emperor) și Rob Halford (Judas Priest), muzicianul a declarat că nu există absolut niciun plan pentru așa ceva, deși artiștii au discutat despre asta. „Rob e foarte ocupat, eu sunt foarte ocupat, Ihsahn este foarte ocupat, toți avem carierele noastre de succes. Dacă se va întâmpla vreodată, pot muri fericit,” a spus el.

Discul „New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1” va apărea pe piață pe 27, luna asta, dar avem deja posibilitatea să ascultăm cinci piese extrase de pe el.