Rock News

John Dolmayan: Despre frustrarea care l-a motivat să lanseze un album solo

Deși stagnarea creativă a System of a Down nu a fost singurul factor, cu siguranță a jucat un rol în apariția discului „These Grey Men”, spune Dolmayan.

Având în vedere că John Dolmayan tocmai și-a lansat propriul album (de coveruri, ce-i drept), cei de la Heavy Consequence au decis că ar cam fi cazul să îl invite pe toboșarul System of a Down la o conversație despre disc, colaborări și, nu în ultimul rând, trupa din care face parte.

Frustrarea l-a ajuns din urmă pe artist – frustrarea cu System of a Down și inabilitatea tuturor membrilor de a cădea de acord asupra elementelor necesare pentru a scoate un nou album. „O parte a fost numai de plăcere, dar cred că, să spui că a fost rezultatul frustrării nu este fals. (N.r. Proiectul) s-a cam transformat în mai mult decât atât. Dar da, aș zice că e adevărat,” spune Dolmayan.

La discul „These Grey Men” au contribuit Serj Tankian (System of a Down), Tom Morello (Rage Against the Machine), M. Shadows (Avenged Sevenfold). De Serj, colegul său de trupă, nu poate oricum să scape, glumește artistul. Dar cu ceilalți doi muzicieni, mărturisește John, alege să fie prieten de plăcere, în ciuda oricăror diferențe. „O experiență excepțională cu ambii,” spune el. „Aș întoarce favoarea într-o secundă dacă ar avea nevoie de talentele mele pentru orice ar face vreodată”.

Discul conține opt piese, printre care s-au strecurat coveruri după David Bowie, Talking Heads, Radiohead, Eminem, AFI, Madonna, Del Shannon și 2 Door Cinema Club, despre care artistul a oferit detalii pentru Metal Hammer. Albumul „These Grey Men” poate fi comandat de aici.

Foto: Facebook, John Dolmayan