Rock News

Jacoby Shaddix (Papa Roach) vorbește despre lupta sa cu alcoolul

Muzicianul a sărbătorit opt ani de la momentul în care s-a lăsat de băutură - iată ce l-a trezit la realitate.

Într-un interviu acordat pentru Rock Antenne și preluat de publicația Ultimate Guitar, solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, a povestit unul dintre momentele de răscruce din viața sa – acela în care a avut de ales între alcool și o viață normală. Asta se întâmpla acum opt ani. Între timp, Shaddix a reușit să se redreseze, să își repare relațiile stricate din cauza alcoolului și să avanseze în carieră.

„Băutura mă transformă într-o persoană cu totul diferită”, a declarat Jacoby, „și este o variantă întunecată, ștearsă, fără sens, a mea. [...] M-am luptat cu asta mulți ani”. Artistul a încercat să renunțe la băutură, pentru prima oară, la 27 de ani. „Plecam în turneu; eram ok în prima lună, apoi, după cinci săptămâni, eram iar în lounge-ul din spate, ascunzându-mă, bând [...]”.

Schimbarea s-a petrecut ca rezultat al unor cuvinte dure din partea fratelui lui Shaddix: „Frate, obișnuiam să te respect. Obișnuiam să te admir, iar acum ești un nenorocit de dezastru. Ești doar o glumă,” își amintește muzicianul declarația fratelui său - cu claritate.

Aproape o decadă mai târziu, solistul Papa Roach este mai mândru ca niciodată de ceea ce a reușit să facă. „Iată-mă aici, opt ani, fără alcool, și pot spune cu sinceritate că nu îmi mai este greu când sunt în turneu. [...] Sunt ok, omule, nu vreau să mă întorc la vremurile alea, mai multă băutură pentru restul lumii”.

Anul trecut, Papa Roach au revenit cu cel de-al zecelea album din cariera lor, „Who Do You Trust?”. După cum ți-am mai scris aici, într-un interviu acordat publicației canadiene Global News, Shaddix a declarat că materialul este o combinație între un sentiment de nostalgie și o viziune a viitorului formației. „Este vorba despre eforturile și grijile de zi cu zi, despre cum reușim să acceptăm aceste sentimente umane necesare,” a declarat cântărețul. „Lucruri pe care le trăim cu toții la un moment dat. Ne unesc. Este o juxtapunere ciudată între maturitate și adolescență. Consider că dihotomia este cea care păstrează albumul fresh. Din punct de vedere muzical, este cel mai extrem disc pe care l-am creat până acum”.

Foto: Facebook, Papa Roach