Rock News

Lamb Of God revin cu melodia „Checkmate” și detalii despre noul album

Iată că formația a împărtășit cu fanii denumirea noului disc, data de lansare a acestuia, dar și o mostră muzicală - piesa „Checkmate”.

„Checkmate” este denumirea noului single lansat de muzicienii de la Lamb Of God, după cum ne atrag atenția Metal Hammer. Cât despre albumul de pe care este extras, putem spune, în sfârșit, că am aflat câteva detalii – denumirea trupei este adoptată ca titlu, iar lansarea a fost stabilită pentru data de 8 mai.

Toate elementele din ultimele două decade de activitate ale formației sunt incluse pe linia melodiacă a piesei „Checkmate”, a declarat chitaristul Mark Morton conform publicației menționate. Peste straturile astea, se adaugă „ambiția și ferocitatea care vin odată cu începutul unui nou capitol pentru trupa (noastră),” a continuat Morton.

Cel mai recent disc al americanilor, „VII: Sturm und Drang”, a apărut pe piață în 2015 și s-a bucurat de apreciere pozitivă din partea fanilor, dar și a publicațiilor din lumea muzicii. Acesta a fost ultimul album la care a participat toboșarul Chris Adler, care a părăsit formația anul trecut – la noul disc a contribuit Art Cruz.

Într-un interviu recent, despre care ți-am scris aici, acordat pentru Eddie Trunk și preluat de Kerrang!, Mark a mărturisit că înregistrările pentru „Lamb Of God” marchează primul aport creativ real al lui Cruz, chiar dacă Art a participat la turneele formației înainte. „Cântă la tobe alături de noi de câțiva ani, dar astea sunt primele piese pe care le-am compus și înregistrat cu el,” a completat Morton.