Rock News

Iată ce profesie își alesese Joakim Brodén (Sabaton) când era mic

Artistul a povestit cu cei de la Kerrang! despre vise din copilărie, infracțiuni, locuri preferate și multe altele - iată ce a avut de spus.

Odată ce l-au prins pe solistul Joakim Brodén cu ceva timp la dispoziție, cei de la Kerrang! nici că l-au lăsat să scape până nu i-au pus câteva întrebări ale căror răspunsuri să le aducă fanilor informații „suculente” direct de la sursă.

Muzicianul a fost bombardat cu curiozități precum „Care e cel mai mișto loc unde ai fost vreodată?” (Hawaii) și „Care este cel mai amuzant zvon pe care l-ai auzit despre tine?” (apartenența la diverse grupuri muzicale, dintre care unele activau când el avea cinci – zece ani), însă cel mai interesant ni s-a părut visul pe care îl avea muzicianul pentru propriul viitor.

„Voiam să fiu pilot de luptă!” a declarat artistul. Având în vedere întreaga fundație a formației sale, nu putem spune că răspunsul ăsta ne-a surprins. „Să fiu muzician nici măcar nu apărea pe radarul meu. Am devenit muzician de profesie înainte să îmi dau seama că asta este ceea ce îmi doresc să fac”.

Cât despre „cel mai ilegal” lucru pe care l-a făcut, Joakim mărturisește că a mințit armata. Când să se înroleze (lucru obligatoriu la momentul respectiv, în Suedia), a trebuit să aștepte să se opereze. Între timp, armata i-a comunicat că poziția pe care ar fi urmat să o ocupe fusese luată de altcineva, motiv pentru care i-ar fi propus alt job, care implica mult exercițiu de făcut cafea. „I-am sunat înapoi și le-am spus că au apărut complicații cu operația și va trebui amânată treaba din nou. Am mințit!” spune el, completând că nimeni nu i-a contactat doctorul pentru a verifica.

Cel mai recent disc lansat de suedezii de la Sabaton, „The Great War”, a apărut pe piață anul trecut, în luna iulie. Acesta este al patrulea album conceptual lansat de muzicieni, spunând povestea Primului Război Mondial.

Foto: Volume, Thomas Ranner via Facebook, Sabaton