Rock News

Queen apar pe moneda de 5 lire sterline

Evenimentul nu este unul singular, ci face parte dintr-o serie pe care Monetăria Regală a Marii Britanii o va continua anul acesta.

Publicația Brave Words ne aduce niște vești foarte interesante – britanicii de la Queen sunt atât de iubiți în țara natală (la fel ca oriunde altundeva) încât vor apărea chiar pe moneda oficială a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Acest eveniment marchează o premieră – niciodată până acum nu s-a mai întâmplat ca o formație să apară pe monedele de lire sterline. Cu toate acestea, se pare că nu este o întâmplare singulară, ci se va dezvolta într-o serie denumită „Colecția Music Legends”.

După cum relatează publicația menționată, Nicola Howell, CCO al Monetăriei Regale a Marii Britanii (The Royal Mint) a declarat: „Muzica britanică este una dintre cele mai importante contribuții ale noastre la cultura globală, și muzicienii precum Queen sunt în prim plan aici. Abia așteptăm să anunțăm alte monede în noua noastră colecție, Music Legends, mai târziu anul acesta, onorând munca altor muzicieni britanici excepționali”.

Prețurile pentru monedele Queen variază între 13 și 2.200 de lire sterline (aprox. 73 – 12.445 RON) în funcție de design și materialul din care sunt create.