Rock News

Joe Elliott: „În ziua de azi, lansezi albume ca să promovezi turnee”

Artistul a discutat cu My Global Mind despre noul disc al trupei sale, Down ‘n’ Outz, clarificând ce crede despre legătura dintre turnee și albume.

Joe Elliott a declarat în octombrie pentru cei de la My Global Mind că un turneu organizat imediat după lansarea celui mai recent disc al formației sale secundare, Down ‘n’ Outz, nu ar ajuta materialul în niciun fel.

„Am lansat albumul ăsta pe 11 octombrie și dacă nu vom avea niciun spectacol până, să zicem, la vreun festival din vară, nu cred că o să împiedice vânzările sau că o să le încurce sau ajute,” a mărturisit muzicianul. „Cred că sunt două lucruri separate. Industria muzicală obișnuia să prospere în anii ’70 și ’80 când lansai un album și plecai în turneu să îl promovezi. În ziua de azi,” a continuat Elliott, „lansezi albume ca să promovezi turnee sau le scoți pe piață doar pentru că oamenii vor să cumpere varianta pe vinil”.

Discul la care se referă Joe în interviu se numește „This Is How We Roll”, și, conform artistului, cel puțin melodia care dă titlul materialului a avut succes pe radio. „Este în top 5 în American airplay în momentul ăsta,” spunea el.

Formația Down ‘n’ Outz este întregită de chitariștii Paul Guerin (The Quireboys) și Guy Griffin, alături de keyboardistul Keith Weir, basistul Share Ross (ex-Vixen) și toboșarul Phil Martini (Wayward Sons).

Foto: Facebook, Down ‘n’ Outz