Rock News

Apocalyptica: Eicca Toppinen vorbește despre noul album al trupei, „Cell-0”

„De ce a revenit trupa la material complet instrumental?” și „cum au lucrat băieții la album?” sunt două dintre întrebările la care răspunde muzicianul.

Într-un interviu acordat pentru Heavy Consequence, violoncelistul Eicca Toppinen (Apocalyptica) a oferit câteva detalii legate de procesul urmat pentru discul pe care formația îl va lansa în luna ianuarie, „Cell-0” - mai exact, motivul pentru care băieții au așteptat mai mult de patru ani să revină cu un material de studio, ce i-a determinat să creeze un album complet instrumental, dar și în ce mod au lucrat la el.

Despre perioada de așteptare, nu prea avem ce comenta când Toppinen ne atrage atenția că Apocalyptica a susținut 230 de spectacole în cei patru ani - dacă adunăm lunile de turneu, ajungem la 32, spune el. Faptul că au fost atât de ocupați i-a făcut să piardă noțiunea timpului, realizând foarte târziu că trecuseră patru ani de la „Shadowmaker”.

„[...] Făceam asta atât de intens că nu mai era loc și spațiu să scriem muzică nouă sau măcar să ne gândim la noul album,” declară el. „De asta ne-a luat atâta timp. Procesul de creație pentru disc în sine nu a durat atât de mult - a fost poate vreo jumătate de an de compus și înregistrat”.

Faptul că noul album este unul instrumental reprezintă răspunsul muzicienilor la chemarea de întoarcere la origini. „Am vrut să ne întoarcem la esența [noastră] și să construim muzică de acolo,” mărturisește Eicca. „Tocmai de asta nu am avut un producător pentru discul ăsta. Am vrut să ne încuiem în studio și să nu comunicăm cu lumea exterioară, să nu fim influențați de acolo - doar să ne concentrăm pe ce vrem să facem și cum să o facem”.

Apocalyptica au lansat deja trei melodii extrase de pe „Cell-0”. Pentru a prinde gustul noului material, poți asculta mai jos „Ashes Of The Modern World”, „Rise” și „En Route To Mayhem”.

Foto: Facebook, RockFM