Rock News

Danny Wagner (Greta Van Fleet) despre cea mai dificilă melodie pentru el și toboșarii pe care îi admiră

Iată ce melodie a formației îl pune pe Danny în dificultate, dar și cine sunt cele două legende pe care le nominalizează ca modele pentru el.

Într-un interviu acordat pentru publicația Drum Magazine și preluat de Ultimate Guitar, toboșarul celor de la Greta Van Fleet, Danny Wagner, a vorbit despre cea mai dificilă melodie la care a lucrat în studio și despre toboșarii pe care îi consideră modele de urmat.

„Lover, Leaver (Taker, Believer)”, piesa care ajunge la 25 de minute când este interpretată live chiar dacă are o durată de numai șase minute pe discul „Anthem Of The Peaceful Army”, a fost cea mai mare provocare pentru toboșar. Unul dintre motive este faptul că melodia nu a fost înregistrată pe secțiuni, ci dintr-o singură bucată. Dar asta nu esti singura dificultate cu care se confruntă Wagner.

„Live, se schimbă atât de mult de la seară la seară,” declară el, „și mă gândeam «Okay, cum o să cuprind eu toate secțiunile astea și să fac să pară agresiv, dar natural, știind că va fi pentru totdeauna?». A trebuit să mă gândesc, dar nu prea mult”. Nu știm cum sună asta pentru tine, dar pe noi ne ia durerea de cap numai când citim așa ceva.

Cât despre cei cărora le admiră stilul, Danny nominalizează doua legende - John Bonham (Led Zeppelin) și Ringo Starr (The Beatles). Bonham pentru că, spune Wagner, reușea să combine multe stiluri fără să sune forțat, ci simplu, iar Starr este admirat de toboșarul Greta Van Fleet pentru altceva - creativitatea și unicitatea sa.

„Anthem of the Peaceful Army”, albumul de debut al americanilor, a apărut pe piață în octombrie anul trecut, debutând pe poziția a treia în clasamentul Billboard 200.

Foto: Facebook, Greta Van Fleet