Rock News

Dream Theater au lansat videoclipul animat al melodiei „At Wit's End”

Iată și ce are chitaristul John Petrucci de spus despre albumul de pe care este extrasă melodia, „Distance Over Time”.

Dream Theater au revenit cu un videoclip animat pentru una dintre piesle extrase de pe discul „Distance Over Time”, „At Wit’s End”, relatează Prog. Vizualul, care poate fi urmărit mai jos, a fost lansat cu ocazia începerii părții sud-americane a turneului de promovare pentru cel mai recent disc de studio al americanilor.

Într-un interviu acordat pentru publicația Rolling Stone, chitaristul John Petrucci a mărturisit că există o diferență considerabilă între ultimele două albume lansate de formația sa. Muzicianul declară că grupul a dorit să încerce o abordare ceva mai organică a procesului de înregistrare, creând un mediu în care toate instrumentele se aflau în aceeași cameră. „Cred că, atunci când faci asta, facilitezi compoziția unei muzici mai heavy,” a mărturisit el. „[…] Toată lumea interacționează muzical. Și asta facilitează un album mai heavy. În același timp, știam că vrem să facem un disc ceva mai scurt, cu piese mai concise. Nu am vrut să avem trei piese pe album”. Ultimele remarci ale chitaristului fac referire la discul „The Astonishing” (2016), care a avut o durată de peste două ore.

„Distance Over Time” a apărut pe piață pe 22 februarie prin intermediul Inside Out Music. Iată și lista de piese a albumului care a urcat printre primele 20 de poziții ale multor clasamente naționale:

  1. Untethered Angel
  2. Paralyzed
  3. Fall into the Light
  4. Barstool Warrior
  5. Room 137
  6. S2N
  7. At Wit's End
  8. Out of Reach
  9. Pale Blue Dot

Foto: Facebook, Rock FM