Rock News

Mark Tremonti (Alter Bridge) nu consideră că trupa lui poate fi încadrată în genul metal

Din respect pentru formațiile precum Gojira, chitaristul Mark Tremonti evită să încadreze Alter Bridge în genul metal, ci susține că este un grup ce se inspiră din metal.

Cei de la Rock Antenne au reușit să îl prindă pe Mark Tremonti într-o dispoziție foarte bună, motiv pentru care artistul nici măcar nu s-a supărat când a fost întrebat dacă formația sa, Alter Brige, este bună live. Publicația Ultimate Guitar a preluat interviul, iar ce a ieșit, poți citi mai jos.

După spusele chitaristului, Alter Bridge are influențe metal, însă nu poate fi clasificată ca fiind o formație metal. „Suntem influențați de multe stiluri diferite, dar... cred că, dacă am spune că suntem metal, trupe precum Gojira ar veni și ar spune «Nu, ăsta nu e metal. Nu sunteți metal.» Așa că suntem influențați de metal,” declară artistul.

Cât despre curiozitatea dacă Alter Bridge sunt sau nu buni live, Tremonti declară că este o întrebare la care nu poate răspunde de unul singur. „Suntem buni live? Vreau să spun, asta este la latitudinea voastră. Este ceva subiectiv, nu? Ni s-a transmis din partea fanilor noștri că suntem buni live, știi?” Mark demonstrează și de data asta că nu se ia extrem de în serios, adăugând că frații lui îl consideră bun pe scenă, așa că speră că ăsta este adevărul.

Despre cel mai bun album Alter Bridge, totuși, muzicianul nu ezită să își dea cu părerea. „Toată lumea are propria opinie, dar eu aș spune Blackbird”. După părerea lui, discul din 2007 este cel mai memorabil material din repertoriul trupei.

Americanii au lansat cel de-al șaselea album din carieră, „Walk the Sky”, în luna octombrie. Acesta a fost produs de Michael Baskette, cel care s-a ocupat de toate discurile Alter Bridge de la „Blackbird” încoace. În clasamentul Billboard 200, discul a ocupat poziția cu numărul șaisprezece.

Foto: Facebook, Alter Bridge