Rock News

William DuVall (Alice In Chains) vorbește despre cele mai importante zece piese din viața lui

De la melodii proprii, până la piese lansate de trupa sa înainte să se alăture grupului și cântece din anii '70, iată ce însemnătate are fiecare material pentru el.

Deși piesele americanilor de la Alice In Chains au influențat viețile a numeroși fani, băieții nu sunt, nici ei, decât oameni. Într-un interviu acordat pentru publicația Kerrang!, solistul William DuVall a vorbit despre cele mai importante zece melodii pe care le-a ascultat vreodată. Fiecare dintre ele are o însemnătate anume pentru muzician sau marchează un moment crucial, pe care și-l amintește cu claritate. Mai jos, lista completă, cu câte o scurtă explicație:

  1. Roberta FlackKilling Me Softly (1973) - prima melodie pe care DuVall își amintește să o fi auzit vreodată;
  2. Marvin GayeWhat's Going On? (1971) - piesa care îi amintește artistului cel mai mult de casă și de vremea rece din Washington D.C.;
  3. U2I Still Haven't Found What I'm Looking For (1987) - melodia care l-a convins pe William să dea o șansă interpretării vocale, fiind inspirat de Bono;
  4. Miles DavisJohn McLaughlin (1970) - cântecul care îi amintește artistului de viața de student, când urma un profil filozofic și se specializa în religie;
  5. A.V.O.C. – Last Days (1982/83) - prima compoziție proprie pe care a avut ocazia să o asculte la radio, fiind lansată de prima sa trupă - Awareness Void Of Chaos;
  6. Neon Christ – The Knife That Cuts So Deep (1990) - anii hardcore ai lui DuVall. „Nimeni nu făcea asta,” spune artistul. „Am scris piesa asta când aveam 16 ani. Am o amintire specifică despre o fată pe care nu o cunoșteam, care nu făcea parte din cercul meu de prieteni, luându-mă deoparte și spunându-mi «Piesa asta chiar m-a lovit». Ăla a fost un moment important pentru mine”.
  7. Alice In Chains – Man In A Box (1990) - cea dintâi ocazie cu care a auzit material lansat de Alice In Chains. Cu toate astea, artistul declară că nu asta e piesa care a adus formația în vizorul lui cu adevărat, ci „Would?” i-a atras cu adevărat atenția.
  8. Stevie Wonder – Love's In Need Of Love Today (1976) - mesajul muzical de care Statele Unite ale Americii au nevoie la momentul actual. DuVall declară că trebuie să ne păstrăm speranța. „[...] În caz contrar, nu are sens să ne mai trezim dimineața,” susține el.
  9. Alice In Chains – Never Fade (2018) - materialul care face sufletul să crească în el de mândrie - „Jerry (Cantrell) avea linia melodică și refrenul, dar nimic altceva. Am mers la studio în Seattle și am stat treaz toată noaptea creând tot restul,” a mărturisit el.
  10. Jeff Beck – The Final Peace (1980) - de data asta, ajungem într-un registru ceva mai macabru. Aceasta este melodia care solistul Alice In Chains și-ar dori să fie pusă la înmormântarea sa.

Aceeași publicație informează că artistul urmează să plece într-un turneu de promovare a noului său album solo, „One Alone”, apărut pe 4 octombrie 2019.  Turneul îl va purta pe muzician prin Regatul Unit al Marii Britanii, Franța, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Elveția, Austria, Croația, Ungaria, Polonia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Estonia și Rusia.

Foto: Facebook, William DuVallEMSU Media