Rock News

Regizorul Anton Corbijn dezvăluie cum a apărut ideea noului film Depeche Mode, „SPIRITS In The Forest”

În pelicula care a fost difuzată și în București, imaginile din turneul „Global Spirit” se îmbină perfect cu interviurile acordate de șase fani cărora Depeche Mode le-a schimbat viața.

Într-un interviu acordat pentru publicația NME, fotograful și regizorul Anton Corbijn a dezvăluit cum a apărut ideea pentru cel mai recent film live lansat de Depeche Mode, „SPIRITS In The Forest”. Conform site-ului oficial al peliculei, pelicula capturează energia și spectacolul susținut de formație în turneu, dar conține și o evaluare a modalității în care muzica lor a influențat viețile fanilor.

„Este o abordare diferită a unui film live,” declară Corbijn. „Nu prea îmi plac filmele live, dar trebuie [n.r.: să îmi placă] atunci când vine vorba despre Depeche Mode pentru că mă ocup de design pentru tot, așa că vreau să existe o documentație despre asta. Erau interesați doar dacă exista un alt unghi pentru asta, așa că am decis să ne uităm la motivul pentru care Depeche Mode încă mai crește. Au toți fanii ăștia și sunt cea mai mare formație-cult din lume. Este de necrezut. Cântă în aceleași locuri ca U2, iar ultimul turneu pe care l-au avut a fost cel mai de succes pe care l-au organizat vreodată”.

Pentru a pune la punct pelicula, trupa a avut nevoie de ajutorul a șase fani speciali, pe lângă filmările din turneul „Global Spirit”, imaginile live fiind capturate în Berlin, la Waldbühne” („Forest Stage”). Cei șase norocoși au fost aleși pe baza unor scrisori trimise către Depeche, pe care trupa le-a păstrat. „[n.r.: Albumul] 101 (1989) a fost despre fanii tineri îmbrăcați în piele și rujați, dar acesta este mai mult despre motivele pentru care oamenii ascultă Depeche,” continuă artistul. „[n.r.: Motivele] sunt foarte emoționale și, foarte des, salvatoare de vieți. Este și mult mai divers. Muzica lor le vorbește oamenilor din diverse colțuri ale lumii”.

Filmul a fost difuzat în toate colțurile lumii, iar România nu a făcut excepție. „SPIRITS In The Forest” a putut fi urmărit la Happy Cinema, din București, de pe 21 și până pe 24 noiembrie. Dacă nu ai apucat să ajungi la cinematograf, poți găsi pe pagina oficială de Facebook a formației poveștile celor șase fani intervievați, printre care se află și un român, pe numele său Cristian.

Foto: Facebook, Depeche Mode