Rock News

Mark Tremonti (Alter Bridge): De unde a venit denumirea piesei „Metalingus” și cum a fost creat hitul

Riff-ul, spune muzicianul, este elementul în jurul căruia a fost construit întregul cântec, iar pentru denumire există o poveste mult mai puțin complicată decât te-ai aștepta.

„Metalingus”, una dintre cele mai populare melodii ale celor de la Alter Bridge, este subiectul principal al unui interviu oferit de chitaristul Mark Tremonti pentru cei de la Kerrang!. Piesa face parte din lista de cântece a discului de debut al americanilor, „One Day Remains” (2004).

„Pentru compoziția propriu-zisă a cântecului, am început cu riff-ul și am construit restul de acolo,” a declarat Tremonti. „S-a întâmplat acum atât de mult timp încât îmi e greu să îmi amintesc întregul proces, dar știu că aveam riff-ul ăla principal și am construit întregul cântec în jurul lui”. După estimările sale, piesa a fost gata într-o zi sau două.

„Metalingus” a fost o denumire aleasă de Mark fără prea multă deliberare. „[...] Aveam o tablă unde scrisesem piesele la care lucram, dar și piesele pe care le terminasem.  Când am terminat melodia, tot nu aveam un nume pentru ea, dar m-am dus, pur și simplu, la tabla aia, și am scris «Metalingus». Mi-a venit din senin în timp ce mă îndreptam către tablă - urma să fie un nume provizoriu, până îi găseam un nume adevărat. Apoi, cei de la casa de discuri au venit la noi și am trecut prin cântece. Le-am explicat că era un titlu provizoriu și ne-au spus «Nu, nu, ăsta trebuie să fie numele piesei, e super»”.

Versurile compuse de solistul Myles Kennedy vorbesc despre depășirea obstacolelor și capacitatea de a merge înainte, completează Tremonti. „[Despre] a evolua ca persoană și a deveni mai puternic în urma întâmplărilor prin care ai trecut”.

Alter Bridge tocmai a lansat cel de-al șaselea album de studio, „Walk The Sky”, în octombrie.

Foto: Facebook, Mark Tremonti