Rock News

Marko Hietala (Nightwish): Piesă nouă și detalii despre albumul său solo

„Pyre Of The Black Heart”, discul solo al artistului, va apărea pe piață pe 24 ianuarie, prin intermediul casei de discuri Nuclear Blast.

Marko Hietala, basistul/solistul celor de la Nightwish, a anunțat lansarea noului său album solo pentru data de 24 ianuarie, după cum ne informează publicația online Prog. Finlandezul descrie pe pagina sa oficială de Facebook albumul „Pyre Of The Black Heart” ca abordând un stil „hard prog”, concept demonstrat de prima melodie extrasă de pe acesta, pe care o poți asculta mai jos, „Stones”.

În anunțul de pe social media, Marko recunoaște că veniturile obținute din apartenența la Nightwish, formația sa principală, i-au oferit oportunitatea de a nu își impune limite creative. „Dacă am avut un obiectiv, a fost să nu am niciun fel de limită, ci să pregătesc un disc solo impredictibil, spontan, aventuros, feroce și intim,” declară artistul. Cu toate astea, basistul nu a lucrat pe cont propriu. El a beneficiat de ajutor și din partea colaboratorilor săi - chitaristul Tuomas Wäinölä, keyboardistul Vili Ollila și toboșarul Anssi Nykänen.

Hietala a organizat și un turneu de promovare a discului pentru luna februarie, care îl va purta prin Germania, Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Elveția, Olanda și Franța. Ulterior, muzicianul va pleca la drum și alături de Nightwish, în luna mai.

Iată și lista completă de melodii a discului „Pyre Of The Black Heart”:

  1. Stones
  2. The Voice Of My Father
  3. Star, Sand And Shadow
  4. Dead God's Son
  5. For You
  6. I Am The Way
  7. Runner Of The Railways
  8. Death March For Freedom
  9. I Dream
  10. Truth Shall Set You Free

Foto: Facebook, Marko Hietala