Rock News

Piesa nouă de la Alex & The Fat Penguins - Ploi

În așteptarea concertului acustic de pe 7 decembrie de la unteatru, Alex & The Fat Penguins revin cu o nouă piesă de ascultat în sezonul de toamnă, în timp ce privim nostalgici către lunile de vară: "Ploi".

Piesa "Ploi" a fost compusă de Alex Coțofan, liderul trupei, în însoritul sud al Franței, în acest an.

"Pentru mulți dintre noi, ploaia poate fi deprimantă, dar pentru noi este forma în care descoperim soarele, iar și iar, și tot nu-i destul. Piesa are și un videoclip în care am captat imagini din concertele pe care le-am avut vara aceasta", a declarat Alex.

Alex & The Fat Penguins au traversat țara în lung și în lat în acest an, de la Arad până la Iași sau de pe Transalpina până pe litoral, iar atmosfera călătoriilor este surprinsă în videoclipul DIY care acompaniază piesa "Ploi".

Nici în perioada următoare formația nu stă departe de scenă. Duminică, băieții vor concerta în clubul Control la evenimentul Noaptea Cearcănelor dedicat studenților la Arhitectură și organizat de Asociația Studenților de la Mincu, iar pe 7 decembrie va avea loc concertul acustic de la unteatru, în care vor avea parte și de invitați speciali.

Anul 2020 se anunță a fi unul foarte important pentru cariera trupei, întrucât va marca lansarea primului album Alex & The Fat Penguins.

"La fel cum orice recolta bogată de struguri are nevoie de ploi, momentul post lansare a albumului Alex & The Fat Penguins din martie, are nevoie de piesa Ploi", a concluzionat Alex Coțofan.

Biletele pentru evenimentul din 7 decembrie sunt disponibile aici - http://bit.ly/2PUs4qa

Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ cunoscută pentru mesajele sociale pe care le promovează prin muzică. Piesa "Just a Fool" lansată în urmă cu doi ani viza problema corupției, iar în decembrie 2017 a și fost interpretată sub forma unui protest spontan în fața clădirii Guvernului României. De asemenea, formația are în palmares și o piesă care face trimitere la dramele provocate de războiul civil din Siria – "Amiral", iar prin "Urlă Pământul" au tras un semnal de alarmă asupra pericolelor la care supunem mediul înconjurător și cum aceste pericole se vor îndrepta inevitabil împotriva noastră.

Alex & The Fat Penguins înseamnă Alex Coțofan (voce și chitară), Mihai Ungureanu (bass, backing vocals), Daniel Rizea (chitară), Mircea Steriu (chitară) și Ionuț Tebeica (tobe).