Rock News

Discografia completa solo a lui Mick Jagger va fi lansata pe vinil

Discografia completa solo a lui Mick Jagger va fi lansata pe vinil negru de 180 de grame pe 6 decembrie. Cele patru titluri din colecție sunt "She’s The Boss" (1985), "Primitive Cool" (1987), "Wandering Spirit" (1993) și "Goddess In The Doorway" (2001).

Toate albumele, care vor avea in interior tipărite versurile, sunt prezentate acum intr-o nouă versiune remasterizată la Abbey Road Studios din Londra. Tratamentul de remasterizare de înaltă definiție a fost recent folosit si pentru box-set-ul "The Rolling Stones Studio Albums Vinyl Collection 1971 - 2016".

Mick (Michael Philip - nume real) Jagger s-a născut la 26 iulie 1943, în Dartford, Kent, Marea Britanie. A urmat cursurile Şcolii primare din Dartford Maypole County, unde l-a cunoscut pe Keith Richards, apoi pe cele ale London School of Economics, pe care le-a întrerupt în 1960, în favoarea unei cariere muzicale.

Pe lângă activitatea din trupa Rolling Stones, Mick Jagger a jucat în filme, cele mai notabile apariţii fiind în "Performance" (regia Donald Cammell şi Nicolas Roeg, 1968), "Ned Kelly" (1970), "Freejack" (1992). Filmografia sa mai include "The Man From Elysian Fields" (1997), "Enigma" (regia Michael Apted, 2001).

Artistul este pasionat de sport - baschet, yoga, cricket - dar şi de design.

Despre Mick Jagger se spune că are un manuscris al memoriilor sale, dar că nu doreşte să-l publice. Volumul a fost scris la sfârşitul anilor 70, când vocalistului i s-a oferit 1 million £, dar s-a răzgândit să-l publice şi a înapoiat banii.

Foto: Getty Images/ Guliver.