Rock News

The Black Crowes au pus la cale un turneu pentru 2020

Au trecut deja trei decenii de la lansarea albumului „Shake Your Money Maker”, iar băieții sunt gata să sărbătorească în mare stil.

The Black Crowes au decis să organizeze un turneu american planificat pentru vara anului viitor. De pe 17 iunie și până pe 19 septembrie, muzicienii vor susține aproape cincizeci de concerte, ne informează Pitchfork. În cadrul fiecărui spectacol, albumul menționat va fi interpretat în totalitate.

Seria de concerte a fost organizată cu ocazia aniversării a trei decenii de la lansarea albumului de debut al formației, „Shake Your Money Maker”. Denumirea discului apărut în februarie 1990 este inspirată dintr-o piesă blues cu același nume, lansată de Elmore James în 1961. Melodia lui James nu numai că a dat numele acestui disc, ci influența sa a depășit cu mult standardul ăsta - cântecul a fost inclus pe lista Rock and Roll Hall of Fame „500 Songs that Shaped Rock and Roll”.

Dar, să revenim la oile noastre: albumul „Shake Your Money Maker” este cel mai bine vândut album al celor de la The Black Crowes, cu peste 5 milioane de exemplare achiziționate de fani. Materialul a ajuns pe poziția a patra în clasamentul Billboard 200 și pe locul 36 în Regatul Unit al Marii Britanii. De pe album, două piese au avut un succes incredibil pe cont propriu - „Hard to Handle” a ajuns pe prima poziție a clasamentului Billboard Mainstream Rock Songs (1990), iar „She Talks To Angels” a ocupat poziția fruntașă a aceluiași top un an mai târziu.

Foto: Facebook, The Black Crowes