Rock News

King Diamond: Ascultă varianta de studio a melodiei „Masquerade of Madness”

Fanii au avut ocazia să asculte versiunea live a piesei încă din luna iunie, când a fost interpretată pe scena festivalului Hellfest.

King Diamond au revenit cu varianta de studio a melodiei „Masquerade Of Madness”, prima piesă extrasă de pe noul album, relatează Ultimate Classic Rock. Cu toate astea, nu se poate spune că este o melodie cu totul nouă - aceasta a fost debutată live pe scena ediției de anul ăsta a festivalului Hellfest (Clisson, 21-23 iunie).

„The Institute”, noul disc planificat pentru apariție în 2020, va aborda un subiect care le dă coșmaruri multora - întâmplările dintr-o instituție de boli mintale, așa cum erau ele în 1920. Acesta va reprezenta doar începutul noii povești puse la cale de Diamond - firul narativ este prea complex pentru un singur album, după cum a declarat artistul într-un interviu de anul ăsta acordat pentru Full Metal Jackie și publicat de Loudwire.

Întrebat de Jackie care a fost motivul alegerii acestui cadru de desfășurare a acțiunii, King a declarat: „Am ales asta pentru că este un scenariu foarte creepy. Știu că a discutat cineva despre asta, dar, de fapt, nu ăsta este cadrul. Sunt multe lucruri implicate, dar cadrul arată ca și când ar fi un azil de boli mintale din 1920. Exact așa arată, iar unele dintre lucrurile care se petrec pe scenă te fac să crezi că exact asta se întâmpla atunci. Când medicina începea să ia o întorsătură benefică în istorie și să poată ajuta oamenii să trăiască mai mult”.

Cu toate astea, artistul declară că povestea nu este aceea la care ne așteptăm. „Odată ce ajungi la a doua parte a narațiunii,” a spus el, „vei începe să înțelegi asta și… ce naiba se întâmplă aici? Despre ce e vorba de fapt? Pentru că există o poveste cu totul diferită care nu va ajunge la tine până în a doua parte”.