Rock News

Kirk Hammett declară că îi face plăcere să improvizeze pe scenă

În cadrul unei discuții informale publicate de Rolling Stone, Kirk Hammett și Annie Clark (St. Vincent) își mărturisesc preferințele în materie de muzică.

După concertul orchestral „S&M2” susținut de Metallica în California, chitaristul Kirk Hammett a purtat o conversație cu Annie Clark, cunoscută sub numele de scenă St. Vincent. În interviul publicat de Rolling Stone, Hammett declară că încearcă să aducă un element de improvizație fiecărui spectacol susținut de formație, iar Clark mărturisește că nu reușește niciodată să surprindă tot ce vrea să exprime pe albumele sale.

„Încerc să aduc un element de improvizație în trupă ca să nu avem același sound în fiecare seară. Nu îmi place rigiditatea,” declară chitaristul ca răspuns la mărturisirea lui Annie că îl percepe ca elementul de apă/aer în cadrul formației, ce aduce fluiditate. „Fac parte dintr-o generație de muzicieni a cărei motto era să nu cânte niciodată o piesă la fel. Interpretez doar anumite solo-uri [de chitară] la fel ca pe album, pentru că știu că asta își dorește publicul. Dar există și solo-uri unde nu știu dinainte ce naiba o să cânt. Iubesc să mă pun în situații înfricoșătoare,” continuă el.

Când a venit timpul pentru curiozitățile lui Hammett, artistul a simțit nevoia să o întrebe pe Clark dacă simte că albumele sale sunt o reprezentare clară a abilităților ei. „Mereu simt că am mult mai multe de spus pe fiecare album, dar nu am posibilitatea,” adaugă muzicianul.

St. Vincent pare să aibă aceeași problemă. „Pentru ca o piesă să supraviețuiască, câțiva oameni trebuie să sară din barcă,” spune ea. „Trebuie să sacrifici câteva idei pentru a crea ceva unitar. Îmi e foarte greu,” mărturisește artista.

Filmul „Metallica & San Francisco Symphony - S&M2” a fost lansat la începutul lunii octombrie, fiind o înregistrare a concertului susținut de trupă în San Francisco, la Chase Center. Pelicula a fost difuzată în cinematografe pe 9 octombrie, însă, având în vedere reacția fanilor, a fost re-difuzată pe 30 octombrie. Mai multe detalii despre asta găsești aici

Foto: Facebook