Rock News

Babymetal au ajuns pe primul loc într-un top Billboard

Top Rock Album Charts a avut parte de o premieră odată cu ascensiunea formației Babymetal pe primul loc. Până acum, niciun artist de origine asiatică nu a reușit performanța.

Formația japoneză Babymetal a reușit o premieră pentru artiștii de origine asiatică - Revolver Mag relatează că trupa formată din Moametal și Su-metal este primul grup asiatic ce a ajuns pe poziția fruntașă în clasamentul Billboard Top Rock Album Charts. Fetele au fost propulsate în top de cel de-al treilea disc din cariera lor, „Metal Galaxy”, lansat pe 11 octombrie.

Grupul ce a debutat ca trio este acum doar un duo - Yuimetal a decis, în octombrie anul trecut, conform Loudwire, să își continue cariera muzicală pe cont propriu. Înaintea anunțului oficial, Yui a evitat să apară pe scenă alături de colegele sale pentru o perioadă destul de îndelungată, motivația oferită fiind legată de starea sa de sănătate.

„Către toți fanii,” a declarat ea, „îmi pare foarte rău pentru toate neplăcerile create atâtor oameni prin absența foarte îndelungată. M-am tot gândit și răzgândit, dar am hotărât să părăsesc Babymetal pentru moment. Îmi pare foarte rău că decizia mea le va deranja pe celelalte membre și pe atât de mulți fani care au susținut formația. [...] Mi-am dorit enorm să reapar pe scenă, dar condiția mea fizică tot nu este foarte bună și, de asemenea, simt că mi-ar plăcea să îmi urmez visul, un vis pe care îl am de foarte mult timp, acela de a începe o carieră solo ca Mizuno Yui”.

Babymetal  au câteva concerte planificate pentru luna noiembrie în Japonia, urmând ca în februarie 2020 să revină cu reprezentații live pe continentul european. Dacă vrei să mergi la vreun concert de-al lor, găsești lista completă de spectacole aici.

Foto: Facebook