Rock News

Tool s-au luptat cu un mic incendiu în timpul înregistrărilor pentru „Fear Inoculum”

Americanii s-au cam jucat cu focul în studio, la propriu și la figurat. Lumânările aprinse au creat atmosferă, dar nu neapărat într-un mod pozitiv.

Într-un interviu acordat pentru podcastul Inside Track (organizat de Kerrang!) și preluat de Loudwire, producătorul celui mai recent disc semnat Tool , Joe Barresi, a relatat povestea din culise a materialului.

Printre altele, Barresi a ținut să menționeze și un mic accident incendiar… la propriu. Muzicienii au reușit, cumva, să dea foc studioului în care lucrau. „Dan (Carey, toboșar) are ceva lucrare geometrică în spatele lui,” declară producătorul, completând că există mereu și lumânări pentru a completa efectul vizual. „Îmi amintesc cum tehnicianul de tobe, Bruce Jacoby, era în fața consolei și a căpătat o expresie super panicată. Dintr-o dată, a fugit din studio pe ușa din spate direct în spatele setului de tobe al lui Danny”. Se pare că toboșarul cânta cu atât de multă forță încât a dărâmat una dintre lumânări.

Evident, a fost un efort de echipă pentru stingerea flăcărilor, nu în ultimul rând pentru a salva de la distrugere tot echipamentul muzical. Băieții au fost nevoiți să reacționeze repede, înainte de pornirea stropitoarelor automate, deoarece instrumentele nu aveau voie să se ude.

„Fear Inoculum”, cel de-al cincilea disc de studio al americanilor de la Tool, a apărut pe piață la data de 30 august 2019. De la albumul precedent, am numărat 13 ani trecuți. Cu toate astea, materialul a debutat pe primul loc în clasamentul Billboard 200.

Foto: Facebook