Rock News

"Tommy", opera rock The Who, se întoarce pe Broadway

Des McAnuff, care a pus în scenă premiera "Tommy" pe Broadway din 1993, o piesa premiată de cinci ori la Premiile Tony, va regiza din nou noua producție a operei rock clasice a lui Pete Townshend. Data premierei este pregătită pentru 2021, anunta revista Billboard.

Producătorii Hal Luftig și Patrick Catullo au anunțat luni că opera clasică rock din anul 1969 va reveni într-o nouă producție de pentru scenă.

Spectacolul a pornit dintr-o întâlnire a chitaristului și compozitorului The Who, Pete Townshend cu regizorul McAnuff, în 1991.

Prezentând melodii foarte cunoscute precum „Pinball Wizard”, "Acid Queen", "Listening to You" sau "I'm Free", materialul a fost popularizat nu numai de album sau show-urile live ale trupei, ci și de filmul-cult al lui Ken Russell, din 1975. Musicalul "Tommy" i-a avut in distributie pe Roger Daltrey, alături de Keith Moon, Elton John, Tina Turner, Eric Clapton și Jack Nicholson.

"Tommy" este al patrulea album al The Who. Este un dublu album ce spune povestea unui băiat surdo-mut și orb care devine liderul unei grupări spirituale. "Tommy" este considerat primul album opera-rock. Lansat în 1969, discul a fost compus în mare parte de chitaristul Pete Townshend.

Foto: Getty Images/ Guliver.