Rock News

Patru specii de păianjen au fost denumite după patru staruri rock/metal

Se pare că unii oameni de știință sunt fani înrăiți ai metalului, motiv pentru care acum avem pe Terra patru specii de păianjen denumite după artiști pe care, sincer, îi cam idolatrizăm.

Christina Rheims s-a decis întâi asupra artiștilor săi preferați și a venit cu o listă compactă, numai cu valori. Solistul Bruce Dickinson (Iron Maiden), toboșarul Rick Allen (Def Leppard), cântărețul Klaus Meine (Scorpions) și regretatul solist André Matos (Angra) sunt acum faimoși și în regatul animalelor.

Extraordinarius bruceickinsoni, Extraordinarius rickalleni, Extraordinarius klausmeinei și Extraordinarius andrematosi par a fi niște cuvinte alese la nimereală de un copil distrat, însă chiar astea sunt denumirile alese de biologa braziliană, conform unui interviu acordat de Rheims pentru Public Radio International și preluat de Loudwire.

Până acum, Christina a denumit peste 200 de specii de păienjen, deși nu precizează dacă toți au nume atât de originale. De data asta, omul de știință s-a autodepășit, creând chiar un nou gen - Extraordinarius.

„Mereu am vrut să îi aduc un omagiu lui Rick Allen pentru că îl consider un exemplu,” spune Rheims. „El este un toboșar care și-a pierdut un braț și și-a continuat cariera, învățând că cânte cu o singură mână. Așa că este și el unul dintre Extraordinarius”. Pentru a continua în același stil, biologa a ales alte trei staruri dragi ei.

Poți asculta întreaga poveste a celor patru păienjeni faimoși (și denumiți după oameni faimoși) chiar aici.

Foto: Facebook