Rock News

„Celestial”, albumul de sărbători al lui Rob Halford, este o combinație între coveruri și piese originale

Respectând adevăratul spirit al sărbătorilor, Rob Halford a colaborat pentru material cu numeroși membri ai familiei sale.

Unul dintre soliștii cei mai apreciați ai scenei metal, Rob Halford, a lansat un album cu melodii festive, „Celestial”, vinerea trecută. Cu ocazia asta, artistul a purtat o conversație foarte interesantă cu cei de la Heavy Consequence, care l-au tras de limbă despre multe și mărunte, însă în special despre cel mai nou material.

Primul lucru pe ordinea de zi fiind discul abia apărut, trebuie să știi că este un mix de creații proprii și coveruri după piese îndrăgite de toți iubitorii de sărbători de iarnă. La disc a contribuit fratele lui Rob, toboșarul Nigel Halford, alături de fiul basistului Ian Hill și nepotul lui Rob, Alex, dar și sora lui, Sue, care s-a ocupat de clopoței.

„Este un pic diferit, nu-i așa?” spune cântărețul despre abordarea discului în familie. „Am adus partea asta a mea de familie în muzica pe care am pus-o pe un album. Mereu am vrut să fac ceva împreună cu fratele meu, Nigel, și nepotul meu, Alex, fiul lui Ian Hill, pentru că sunt muzicieni foarte talentați”. Se pare că ideea i-a venit solistului cu câțiva ani în urmă, în timpul unei cine de Crăciun la care ascultau pe fundal albumul scos de el acum zece ani, „Winter Songs”.

„Melodiile originale sunt foarte importante,” completează artistul ca răspuns la curiozitățile despre piesa originală „Donner and Blitzen”. „Când scrii o piesă originală, este mereu o reușită pentru că ai creat ceva unic. Ăsta a fost, cu siguranță, cazul cu Donner and Blitzen”.

Cât despre coverul pentru piesa „Hark! The Herald Angels Sing”, Rob spune că gândul i-a zburat către Green Day, blink-182, the Ramones imediat ce a auzit aranjamentul făcut de trupa de backing.

Discul poate fi comandat de aici în cazul în care vrei să fii pregătit pentru sărbători de vis.

Iată și lista de melodii incluse pe disc, grație celor de la UCR:

  1. Celestial
  2. Donner and Blitzen
  3. God Rest Ye Merry Gentlemen
  4. Away in a Manger
  5. Morning Star
  6. Deck the Halls
  7. Joy to the World
  8. O Little Town of Bethlehem
  9. Hark! The Herald Angels Sing
  10. The First Noel
  11. Good King Wenceslas
  12. Protected by the Light

Foto: Facebook