Rock News

Myles Kennedy - istoria din spatele succesului cu Alter Bridge și Slash

Din anii '90 și până acum, Myles Kennedy a schimbat mai multe grupuri decât crezi. Perseverența sa a dat rezultate până la urmă, Alter Bridge fiind trupa care i-a adus succesul.

Myles Kennedy a ajuns pe culmile faimei în urma colaborării cu Slash și The Conspirators și poate ceva mai puțin cunoscută este apartenența sa la grupul Alter Bridge, însă nu mai puțin fructuoasă. Cu toate astea, artistul nu a petrecut mai mult de câțiva ani în cele două formate, chiar dacă muzică face de când se știe. Cei de la Ultimate Guitar s-au gândit ca poate suntem și noi la fel de curioși ca ei când vine vorba de proiectele din trecut ale cântărețului, așa că au pus la punct o listă cu fostele colaborări ale lui Kennedy.

Fix în 1990, Myles s-a alăturat formației Cosmic Dust, un grup de rock jazzificat. În urma colaborării, ne-am ales cu un disc numit „Journey” (1991) și, chiar dacă solistul nu a continuat alături de trupă, trupa și-a continuat activitatea fără el până în 2017.

După Cosmic Dust, a urmat Citizen Swing, tot în anii ’90, grup împreună cu care a scos două albume – „Cure Me With the Groove” (1993) și „Deep Down” (1995). Al doilea material este cel care documentează drumul lui Kennedy dinspre alte genuri mai soft către rock.

The Mayfield Four este următorul proiect în care s-a implicat americanul, din el rezultând un EP („Motion: Live: 9.17.97”, 1997, un material lansat în numai 5.000 de exemplare) și două LP-uri („Fallout”, 1998 și „Second Skin” 2001). În 2002 băieții au decis că este timpul să ia o pauză, deși de atunci au mai apărut opt melodii înregistrate în trecut.

După o pauză de un an, în care Kennedy s-a întors la jobul de predat chitară, fiind dezamăgit de industrie, și în care a refuzat o ofertă de a se alătura formației Velvet Revolver, Myles s-a redresat și a început cooperarea cu câțiva foști membrii CreedMark Tremonti, Scott Phillips și Brian Marshall – proiectul fiind denumit Alter Bridge. În 2009, artistul și-a început și povestea alături de Slash, ajungând de la simplu solist de „coveruri” pentru membrul Guns N’ Roses la un adevărat colaborator.

În 2018, după aproape trei decade de când și-a început oficial activitatea muzicală, Myles Kennedy și-a lansat primul album solo, „Year Of The Tiger”, un material care poartă cu adevărat amprenta sa muzicală.

Următorul material pe care urmează să îl auzim din partea lui Myles  este „Walk The Sky”, album semnat Alter Bridge ce trebuie să apară azi.  

Foto: Facebook