Rock News

Eddie Van Halen urmează un tratament pentru cancer la gât în Germania

Chitaristul a fost diagnosticat anterior și a urmat tratament pentru cancer la limbă.

TMZ susține că legendarul chitarist a urmat un tratament pentru cancerul de gât în ultimii cinci ani, în Germania. Aparent, tratamentul a fost eficient, deoarece Eddie a fost în măsură să țină „boala sub control”.

Muzicianul a fost tratat de cancer in 2000, fiind declarat vindecat doi ani mai tarziu. În ciuda faptului că a fost un fumător inrait, chitaristul Van Halen a dat vina pe penele de chitara pe care le-a ținut în gură în timpul show-urilor.

"Foloseam pene de chitara din metal, din alama si cupru, pe care le tineam intotdeauna in gura, exact in locul in care a aparut cancerul", spunea Eddie Van Halen intr-un interviu de acum 15 ani pentru revista Billboard. In plus, chitaristul spune ca locuia practic intr-un studio de inregistrari, incarcat cu energie electromagnetica.

Eddie Van Halen, în vârstă de 60 de ani, este compozitor și producător muzical, fondator al formației Van Halen, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2007.

Este considerat unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor și unul dintre cei mai influenți ai secolului 20. În anul 2011, revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al optulea în topul "100 Greatest Guitarists", iar cititorii publicației Guitar World l-au votat, în anul 2012, că fiind cel mai mare chitarist din toate timpurile.

Foto: Getty Images/ Guliver.