Rock News

William DuVall (Alice In Chains) a început să înregistreze albumul solo „One Alone” fără a avea vreun plan

DuVall nu numai că nu intrase în studio cu gândul să înregistreze un disc solo. Nici măcar nu era sigur că vrea să îl facă public.

William DuVall, solistul formației Alice In Chains, i-a acordat un interviu lui Kyle Meredith, acesta fiind preluat și transcris de Blabbermouth. Artistul descrie procesul prin care a trecut pentru a lansa primul său album solo, „One Alone”, și vorbește despre aspectele dificile ale proiectului.

„Mereu am fost genul de tip care preferă să cânte într-o trupă, încă din adolescență,” declară DuVall. „A fost necesară multă introspecție până am reușit să ajung într-un punct în care să pot lansa, de fapt, să mă pot obișnui cu ideea de a lansa muzică nouă doar sub numele meu. Am simțit că dacă ar fi vreodată un moment să o fac și un album cu care să fac asta, acesta ar fi,” continuă el.

Cât despre procesul de înregistrare, cea mai importantă revelație a artistului a fost legată de modul în care percepe lucrurile. „A existat o întreagă amestecătură de genuri muzicale de-a lungul carierei mele. Chestia asta va continua să fie așa,” spune el. Cu toate acestea, William completează că nu plecase la drum cu gândul să lanseze un album solo - nici măcar nu se decisese dacă materialul era destinat publicului. „Inițial, am crezut că merg în studio să înregistrez un demo pentru melodia Til The Light Guides Me Home”. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, artistul a terminat cu partea asta în câteva minute și s-a gândit că dacă tot e pe la studio, de ce să nu facă și altceva. După o singură după-amiază, avea opt piese pe care se putea baza. Tot materialul pentru album a necesitat două zile petrecute la studio.

Primul disc solo din cariera muzicianului, „One Alone”, a apărut pe piață vinerea trecută. Materialul conține următoarele piese:

  1. ’Til The Light Guides Me Home
  2. The Veil Of All My Fears
  3. The 3 Wishes
  4. Strung Out On A Dream
  5. White Hot
  6. Still Got A Hold On My Heart
  7. Smoke And Mirrors
  8. So Cruel
  9. Chains Around My Heart
  10. Keep Driving Me Away
  11. No Need To Wonder

Foto: Facebook