Rock News

Bobby Ellsworth (Overkill) vorbește despre noua abordare a trupei pentru albumul „The Wings Of War”

„Am avut un mod de interacțiune diferit. Cred că asta ilustrează albumul,” declară Ellsworth.

Solistul Bobby Ellsworth a vorbit într-un interviu acordat pentru Metal Exhumator și preluat de Blabbermouth despre planurile de viitor ale Overkill, despre noul membru al formației, toboșarul Jason Bittner și a atins și subiectul unuia dintre single-urile de care este foarte mândru, „Distortion”.

„Am avut un mod de interacțiune diferit. Cred că asta ilustrează albumul,” declară Ellsworth. „Evident, vorbim aici despre noul membru la trupei, Jason și despre ce a adus el în trupă. Nu suntem genul de oameni care să dicteze cum se face. Am vrut să vedem cum se descurcă el. Nu știu dacă este un pas, însă cred că am obținut rezultate diferite cu aproape aceeași formulă, la care l-am adăugat pe Jason,” continuă muzicianul.

Pentru a încerca ceva nou, este nevoie de o perspectivă proaspătă. După cum menționează Bobby, nu poți avea aceeași chimie numai cu membrii vechi. „Cu venirea lui Jason, totul s-a schimbat instant. Gândim diferit. Facem muzică diferit. Cântecele vechi sunt, și ele, un pic diferite. Lucrurile pe care le luam de bune nu mai există,” completează el.

Cât despre „Distortion”, „Blitz” spune că este o compoziție specială. „Deși suntem excelenți când vine vorba de viteză, unul dintre talentele noastre ascunse este legat de piesele cu tempo mediu. Astea sunt cele care îți aduc cea mai mare mulțumire pentru că e mai greu să le pui cap la cap, dar au același impact ca melodiile rapide”. Poți asculta cântecul mai jos, ca să-ți formezi și tu o idee despre ce e vorba.

Jason Bittner s-a alăturat formației în luna mai, preluând bețele de la Ron Lipnicki. După zece ani de apartenență la trupă, Ron încetase să se mai alăture colegilor săi pe scenă de peste un an. În perioada respectivă, scaunul său a fost păstrat cald de tehnicianul de tobe al formației, Eddy Garcia.

Cel mai recent album al americanilor, „The Wings Of War”, a apărut pe piață în luna februarie a anului ăstuia. În ciuda review-urilor pozitive primate din partea a numeroase publicații, discul a ajuns abia pe poziția 158 în clasamentul Billboard 200.

Foto: Facebook