Rock News

Myles Kennedy și Mark Tremonti ne explică de unde s-au inspirat pentru noul album Alter Bridge

De la curentul synth-wave al anilor '80 și până la pelicula „Brokerii apocalipsei” - iată care au fost sursele de inspirație pentru albumul „Walk The Sky”.

The New York Post le-au luat un interviu lui Myles Kennedy și Mark Tremonti de la Alter Bridge, ocazie cu care muzicienii au oferit câteva detalii despre noul lor album, „Walk The Sky”, și despre modul în care colaborarea lor a evoluat de-a lungul timpului.

O mică schimbare de stil are loc pe materialul ăsta, spun ei, dar dacă este spre bine nu ne putem da seama concret decât după lansarea discului, pe 18 octombrie. Singura informație pe care artiștii ne-au oferit-o despre modificarea asta este o analogie cu curentul synth-wave din anii ’80, perpetuat de regizorul și compozitorul John Carpenter. Cert e că poți deja să asculți patru melodii extrase de pe disc – „Wouldn’t You Rather”, „Pay No Mind”, „Take The Crown” și „In The Deep” - dacă vrei să îți formezi măcar o idee parțială.

Inspirația pentru versuri a venit, adaugă muzicienii, din diverse surse – pentru „Native Son”, s-au inspirat din lucrările mitologului Joseph Campbell, iar pentru „Pay No Mind” le-a venit ideea cu ajutorul filmului „Brokerii apocalipsei” („The Big Short”, 2015).

Despre colaborarea dintre ei, băieții nu au prea multe de spus – se respectă reciproc și lucrează amândoi din greu, aceasta fiind rețeta succesului pe care se bazează zi de zi. „Suntem prostănaci,” adaugă, totuși, Myles, în completarea discursului serios al lui Mark.

„Facem asta zi de zi,” declară Tremonti. „Este modul în care ne exprimăm creativitatea împreună. Încercăm să ne echilibrăm unul pe celălalt. Cred că, atunci când am început colaborarea, aveam stiluri de compoziție foarte diferite și consider că, de-a lungul anilor, am depășit limitele astea și am devenit o echipă mai legată”.

Iată lista completă a melodiilor incluse pe „Walk The Sky”:

  1. One Life
  2. Wouldn't You Rather
  3. In the Deep
  4. Godspeed
  5. Native Son
  6. Take the Crown
  7. Indoctrination
  8. The Bitter End
  9. Pay No Mind
  10. Forever Falling
  11. Clear Horizon
  12. Walking on the Sky
  13. Tear Us Apart
  14. Dying Light

Foto: Facebook