Rock News

Tarja Turunen declară că procesul de compoziție pentru albumul „In The Raw” a presupus o perioadă de tumult emoțional intens

„Aș zice că ăsta este cel mai personal album al meu,” declară solista finlandeză.

Cei de la publicația Kerrang! i-au luat un interviu uneia dintre cele mai versatile artiste ale generației noastre – Tarja Turunen. Solista a discutat despre cel mai recent album pe care l-a lansat pe 30 august, „In The Raw”, despre colaboratorii săi faimoși pentru câteva dintre piese – Björn Strid (Soilwork), Tommy Karevik (Kamelot) și Cristina Scabbia (Lacuna Coil) - dar și despre o eventuală reuniune cu Nightwish. Sau, mai bine zis, despre imposibilitatea unui astfel de eveniment.

„Aș zice că ăsta este cel mai personal album al meu,” motivează artista alegerea denumirii „In The Raw”. „Este un material pe care nu aș fi fost în stare să îl scriu până în acest moment al vieții mele. Cred că pur și simplu simțeam nevoia să mă exteriorizez… A fost un proces dureros, din mai multe puncte de vedere, așa că l-am păstrat brut”.

„A fost o perioadă de tumult emoțional intens,” continuă solista. „Prin intermediul muzicii, spun povești despre lucruri care mi s-au întâmplat mie sau apropiaților mei, cum ar fi familia mea. Muzica asta este despre ceea ce am trăit în ultimii câțiva ani… totul e acolo”.

Despre colaborări, Tarja vorbește cu multă căldură. „Am fost mare fan al vocii lui Björn multă vreme. Cântă cu foarte multă carismă și este foarte deschis”. Mai în glumă, mai în serios, Turunen recunoaște că Strid și Karevik s-au chinuit puțin cu ce le-a trimis, dar completează că până la urmă totul a ieșit bine. Cât despre colaborarea cu Cristina Scabbia, pentru „Goodbye Stranger”, Tarja spune că i-a cerut o favoare motivată de dorința continuă de a lansa ceva împreună după atâtea întâlniri la festivaluri de-a lungul anilor.

Când vine vorba despre Nightwish, cântăreața neagă vreun viitor comun. „Personal, nu văd să se întâmple nimic între noi, să fiu sinceră,” declară ea.

Foto: Facebook, I love Heavy Metal Radio