Rock News

Tool: „Fear Inoculum” ocupă prima poziție a clasamentului Billboard 200 cu un număr record de vânzări

Noul album al americanilor de la Tool a intrat în topul Billboard 200, dar nu așa…oricum.

Pe lângă faptul că discul a ocupat prima poziție a clasamentului (lucru care era deja preconizat), impresionantă este de fapt cifra de vânzări, relatează Billboard. Un număr de 248.000 de albume comercializate le-a adus muzicienilor titlul de „cel mai vândut album” al săptămânii 29.08-05.09. Numărul de unități echivalente albumelor este, de fapt, mai ridicat de atât – la cele 248.000 de discuri fizice se adaugă încă 22.000 de „bucăți” asamblate din piese/streaminguri (rezultate din 27.6 de milioane de streaminguri pentru cele zece melodii).

„Am avut momente în care a trebuit să ne retragem un pic și să luăm o pauză, să ne depărtăm unul de celălalt, apoi să ne gândim bine dacă vom termina vreodată albumul ăsta,” declara de curând basistul ToolJustin Chancellor, pentru publicația online Tone Deaf.

După spusele sale, totuși, membrii trupei sunt conștienți de norocul pe care îl au și de situația extrem de favorabilă în care se află. „Cred că toți prețuim ceea ce avem și vom reveni mereu la asta, vom încerca mereu să ne menținem,” a continuat el.

Tool vor începe un turneu nord-american de promovare a albumului pe 13 octombrie. Americanii vor susține 27 de concerte, ultimul fiind planificat pentru data de 25 noiembrie, în Washington DC.

Discul „Fear Inoculum” a apărut pe data de 30. Între formatul fizic și cel digital există o diferență semnificativă – cel fizic conține doar șapte melodii, pe cel digital fiind adăugate alte trei.

Iată lista completă a cântecelor de pe disc, în ambele formate:

Format fizic:

  1. Fear Inoculum
  2. Pneuma
  3. Invincible
  4. Descending
  5. Culling Voices
  6. Chocolate Chip Trip
  7. 7empest

Format digital:

  1. Fear Inoculum
  2. Pneuma
  3. Litanie Contre La Peur
  4. Invincible
  5. Legion Inoculant
  6. Descending
  7. Culling Voices
  8. Chocolate Chip Trip
  9. 7empest
  10. Mockingbeat

Foto: Facebook