Rock News

Volumul de versuri compuse de Lou Reed include acum albumul „Lulu” (feat. Metallica)

Un volum de 672 de pagini aduce laolaltă toate fragmentele care formează povestea muzicală a legendarului Lou Reed.

Printre paginile cărții „I’ll Be Your Mirror” va apărea colaborarea lui Reed cu Metallica, pentru albumul „Lulu” (2011), dar și câteva adiții/introduceri care poartă numele unor oameni faimoși precum Martin Scorsese, Laurie Anderson și James Atlas.

Cartea va apărea pe piață pe 7 noiembrie, însă va fi disponibilă și o ediție specială a sa, comercializată în numai 250 de exemplare, pentru suma „modică” de 100 de lire britanice. Dacă ești interesat, poți plasa o comandă în avans aici începând cu data de 8 octombrie.

„Începând cu zilele sale de începuturi muzicale alături de Velvet Underground,” scrie editura care se ocupă de lansare, „și continuând cu cariera lui solo remarcabilă, care a rezultat în albume precum Transformer, Berlin și New York, I’ll Be Your Mirror este crucială pentru efectuarea unei aprecieri a lui Lou Reed: nu numai ca muzician undergound, dar ca unul dintre compozitorii vizionari cu adevărat semnificativi pentru era rock ‘n’ roll. Conținând o colecție de lucrări create pe parcursul a peste șase decade, acesta este un monument dedicat calităților literare ale unui adevărat  american”.

După spusele lui Lou, colaborarea pentru „Lulu” nu a fost una surprinzătoare. „O colaborare ciudată ar fi fost dacă era vorba despre Metallica și Cher,” a declarat el. „Între noi, colaborarea este un pas logic”.

Propunerea acestui „mariaj al atitudinilor” pentru „Lulu”, cum a fost numit de Robert Trujillo, a fost primită cu brațele deschise de toți cei patru membrii Metallica. Kirk Hammet a completat că nu este un disc Metallica, dar nici unul caracteristic lui Lou Reed. „Este ceva diferit. Este un animal nou, un hibrid. Nimeni din lumea noastră, din lumea heavy metal, nu a mai făcut ceva asemănător,” a mărturisit chitaristul.

Lou Reed a murit la vârsta de 71 de ani, în anul 2013, din cauza unei afecțiuni rezultate dintr-un transplant de ficat.

Foto: Facebook