Rock News

Led Zeppelin revin cu al șaselea episod al documentarului „History Of Led Zeppelin”

Englezii de la Led Zeppelin au revenit cu cel de-al șaselea episod al documentarului realizat cu ocazia celebrării a 50 de ani de la debutul trupei.

Documentarul despre băieți include interviuri exclusive cu chitaristul Jimmy Page, solistul Robert Plant, și basistul John Paul Jones, dar și material din arhivele grupului cu regretatul toboșar John Bonham, conform unei postări de pe pagina oficială de Facebook LZ

A șasea parte a documentarului tocmai a fost împărtășită cu fanii, documentând viața foarte plină a artiștilor începând cu luna iunie 1969, când au terminat al doilea turneu american și au revenit cu un altul pe teritoriu britanic.

În primul episod, este relatată prima incursiune a muzicienilor în studio, mai exact la studiourile Olympic din Londra, în septembrie 1968. Discul la care au lucrat a fost înregistrat din fonduri proprii, în numai 30 de ore – 15 ore au fost dedicate înregistrărilor propriu-zise, iar celelate 15 au fost utilizate pentru mixare, spune John Paul Jones.

Din cel de-al doilea episod aflăm că numele original al englezilor, „The New Yardbirds”, a fost schimbat în „Lead Zeppelin” în octombrie ’68, denumire ce s-a transformat în legendarul nume „Led Zeppelin”. A urmat semnarea unui contract cu o casă de discuri și lansarea albumului de debut, urmând ca în decembrie să înceapă primul turneu american din îndelungata lor carieră, despre care aflăm câte ceva în episodul al treilea. Episodul al patrulea tratează turneul organizat prin Marea Britanie, dar și perioada de până la al doilea disc lansat, „Led Zeppelin II”.

În mai ’69, deja era cazul ca adorații Zeppelin să se întoarcă pe teritoriu american, în California, timp în care au continuat înregistrările pentru un nou material discografic, pe un fundal de nenumărate aprecieri pozitive.

Led Zeppelin au lansat, de-a lungul carierei, opt discuri de studio, patru albume live, zece compilații și trei albume video.

Foto: Facebook