Rock News

The Who cantă live pentru prima data noua piesă „Big Cigars”, în New York

Piesa, cu mesaj politic, va apărea pe noul lor album, care va fi lansat în noiembrie.

The Who a interpretat duminică o nouă melodie în timpul opririi din New York a turneului „Moving On!". Piesa se intitulează „Big Cigars” și urmează să apară pe viitorul lor album, care va fi lansat în noiembrie, conform lui Pete Townshend.

După cum subliniază Rolling Stone, concertul de duminică din Madison Square Garden a marcat prima dată când The Who a cantat in concert meodia „Big Cigars” în America. Cu toate acestea, legendele rock au interpretat-o de-a lungul tunreului pe Wembley Stadium din Londra, în iulie. Acest concert a prezentat, de asemenea, prima interpretare a noii melodii „Hero Ground Zero”, precum și o aparitie a invitatului special, solistul Pearl Jam, Eddie Vedder.

„Big Cigars” a fost lansata pentru prima dată de Townshend în 2015, sub numele de „Guantanamo”. După cum sugerează titlul inițial, piesa este una incarcata politic și vorbește despre prizonierii aflați în Golful Guantanamo.

Albumul The Who care va aparea in aceasta toamna va fi primul disc al trupei din 2006 încoace. Totuși pauza de 13 ani între albume nu este recordul The Who, aceasta având o pauză chiar și mai mare, de 24 de ani, între albumele "It's Hard" (1982) și "Endless Wire" (2006).

Townshend a descris noul material: "balade întunecate, piese heavy, experimental electronică".

Foto: Getty Images/ Guliver.