Rock News

Lansare surpiză SECT - Iată de unde s-au inspirat pentru albumul „Blood Of The Beasts”

Băieții de la SECT ne-au luat prin surprindere cu o lansare neanunțată de album – „Blood Of The Beasts” a văzut lumina zilei pe 30 august.

Trupa explică pe pagina oficială de Facebook titlul LP-ului, deși nu oferă nici un motiv pentru păstrarea secretului despre material.

Discul este denumit după primul documentar creat de regizorul Georges Franju, „Le Sang des bêtes” („Blood of the Beasts”, 1949), care suprapune scene ale vieții liniștite, pastorale, la periferia Parisului cu imagini brutale ale întâmplărilor din abatoarele aflate în apropiere. Filmul construiește o paralelă între povestea narată și una dintre cele mai mari tragedii ale umanității – Holcaustul, după cum observă unii cinefili printre care și Turner Stewart.

„Din punct de vedere muzical,” declară formația, „este ideea noastră de trupă adusă la suprafață, cea mai bună combinație de până acum a parcursurilor noastre profesionale și a contribuțiilor noastre”. Băieții atașează discului semnificația pe care hitul „Wonderwall” a avut-o pentru Oasis – acesta este despre un prieten imaginar care va veni și te va salva de tine însuți, după cum a declarat chitaristul Noel Gallagher într-un interviu pentru BBC Radio 2.

Din SECT fac parte chitariștii James Chang (Catharsis, Undying) și Scott Crouse (Earth Crisis), solistul Chris Colohan (Cursed, Burning Love), basistul Steve Hart și tobșarul Andrew Hurley (Fall Out Boy). Toți membrii au câteva caracteristici care îi unesc – veganismul și dorința de a transforma disperarea cauzată de auto-distrugerea omenirii în ceva tangibil.  Muzicienii se află acum la al treilea album, primul, „SECT”, fiind apărut în 2016, iar al doilea, „No Cure For Death”, un an mai târziu.

Foto: Facebook