Rock News

Sabaton preferă să lase trecutul în urmă și să se concentreze pe viitor

Stai liniștit/-ă, basistul Pär Sundstrom se referă aici la etapele de viață ale formației, nicidecum la subiectele tratate în materialele muzicale.

United Rock Nations i-au luat un interviu basistului Sabaton, Pär Sundström, în cadrul căruia muzicianul a vorbit despre coverul făcut de Apocalyptica pentru melodia „Fields Of Verdun” și despre prioritățile trupei. Cu ajutorul Blabbermouth, am extras câteva pasaje importante din interviu.

„Chiar îmi place foarte mult versiunea lor,” declară Sundström. După spusele sale, basistul era deja fascinat de formație, așa că s-a dus să se întâlnească față în față cu băieții de la Apocalyptica. După ce Pär și-a expus planul, artiștii finlandezi au fost de acord să lanseze coverul înainte ca melodia oficială să apară, tocmai pentru a-i șoca pe fani. 

Având în vedere că este cea de-a douăzecea aniversare a formației Sabaton, e clar că momentul pune presiune pe muzicieni. Cu toate astea, basistul declară că trupa ar simți aceeași presiune indiferent de moment. „Mereu suntem sub presiune când ne ocupăm de un album. Aniversare de douăzeci de ani sau nu, ar fi la fel. Nu ne-a afectat foarte mult,” adaugă Sundström. Artistul continuă prin a menționa că, deși au primit multe cereri de a relansa albume apărute în trecut și de a organiza turnee cu piese vechi, Sabaton preferă să se concentreze pe viitor.

„The Great War”, cel mai recent disc lansat de suedezi, a apărut pe 19 iulie prin intermediul casei de discuri Nuclear Blast Records. Conform unei declarații de presă a formației despre noul material de studio, băieții au început munca la disc exact la 100 de ani de la sfârșitul războiului, pe 11/11/2018. 

Foto: Facebook